A hétvégén megrendezett kadet és junior válogatón is remekül szerepeltek egyesületünk sportolói. Simon Petronella a kadet mezőnyben végzett a 8. helyen, míg Battai Sugi egy korosztállyal feljebb a juniorok között lett 7.

A szombati versenynapot a fiúk kezdték. Boross Boldi a legjobb 32 közé jutásért vívott izgalmas mérkőzést, míg Bányay Marci és K. Szabó Matyi a 16-ért harcolhatott. A hölgyeknél mindhárom indulónk továbbjutott a csoportkörből. Wladimír Véda a 16-ért, Varga Mimi a nyolcaddöntőben szerzett értékes tapasztalatokat. A nap meglepetését Simon Nelli okozta, aki két év kardvívást követően jutott a legjobb nyolc versenyző közé, és szerzett szépen csillogó érmet.

A vasárnapi junior viadalon Simon Nelli és Battai Sugi jutottak tovább a csoportkörből. Sugi újfent remek vívással került a legjobb nyolc közé, ahol szoros mérkőzésen szenvedett vereséget újpesti ellenfelétől.

Nagyon értékes helyezéseket szereztek sportolóink a hét végén – elemezte a versenyt egyesületünk edzője Dávid László. – Sugi hétről hétre a legmagasabb szinten vív, és korosztálytól függetlenül résztvevője a döntőknek. Az ő esetében a legfontosabb, hogy hagyjunk elég időt a szervezetének a regenerációra a sűrű versenynaptárban. Nelli eredményének nagyon örülök, hiszen két éve váltott fegyvernemet és a szorgalmas, kitartó munkája ezúttal egy döntős helyezést ért. Csak így tovább!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *