Nagyszerű hétvégét zártak egyesületünk sportolói a hétvégi kadet Országos Bajnokságon. Egy ezüstérem, egy ötödik és egy nyolcadik hely a debreceni termés.

Közel 500 fős mamutmezőnyben 14 sportolóval képviseltük a debreceni színeket az idei kadet Országos Bajnokságon.  Férfi kardvívóink kellemes meglepetéssel rukkoltak elő , hiszen mind a hat versenyzőnk továbbjutott a csoportkörből és hárman a legjobb 32 versenyző közé is bejutottak. K. Szabó Mátyás, Bányay Marcell és Sápi Vince végül egyaránt a legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzésen szenvedett vereséget. A hölgyeknél négyen is eljutottak a verseny ugyanezen szakaszához, ám a döntőbe ezúttal csak Battai Sugi került be, aki egy végletekig kiélezett mérkőzésen a negyeddöntőben szenvedett vereséget, és végzett a nagyon előkelő 5. helyen.

Párbajtőrvívóink közül a serdülő korosztályú, Győrfi Zsombor szerepelt a legjobban aki, a nagyon magabiztos csoportkört követően a legjobb 64 közé jutásért vívhatott.

A vasárnapi csapatversenyben férfi kardvívóink meglepetésre a legjobb 8 közé jutottak. A Bányai, K. Szabó, Sápi, Tóth összetételű kvartett teljesítménye a hétvége egyik kellemes meglepetése volt, még úgy is, hogy minden esélyük megvolt a még előkelőbb helyezésre. A Battai, Simon, Szinai, Varga összetételű női kvartettünk éremesélyesként lépett pástra. Az Újpest csapatát magabiztosan múlták felül a lányok. Az elődöntőben a friss bajnok Szűcs Lucával felálló BVSC ellen az utolsó két asszóban nyújtott kiváló teljesítménnyel, Simon Nelli 6-3-as és Sugi 5-1-es győzelmével zártuk rövidre, hogy ki alkot erősebb csapatot.

A döntőben, egy nagyon magas színvonalú, izgalmas mérkőzésen egy hajszálnál is kisebb különbséggel (körülbelül egy fél lépéssel) maradtunk le az aranyéremről a Gödöllői csapattal szemben.

Kiváló hétvégét zártak a sportolóink, hiszen mind egyéniben mind csapatban remekül teljesítettek a fiatalok. Külön öröm volt a női csapatunk vívását nézni, hiszen egy emberként, végig mosolyogva küzdöttek egymásért a lányok és nagyon megérdemelten nyertek egy csodaszép ezüstérmet. Köszönöm kollégáimnak a budapesti TFSE edzőinek Patócs Ákosnak és Pézsa Gábornak, valamint Nyisztor Sanyi barátomnak, hogy a TFSE-és és Interfencinges vívók ilyen eredményekkel rukkolhattak elő. – értékelte a hétvége teljesítményét Dávid László egyesületünk edzője.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *