Gödöllő után Eislingenben is a dobogó legfelső fokára állhatott fel egyesületünk sportolója, Battai Sugár Katinka a kadet Európa-kupán. Sugi lehengerlő vívással szerzett újabb aranyérmet.

Egyesületünk vívói eddig remek évet tudhatnak maguk mögött.  Simon Nelli a csoportkörben ugyan remekül vívott, de egyetlen tussal ezúttal búcsúzni kényszerült. Battai Sugi a verseny ugyanezen szakaszát mindössze négy kapott találattal abszolválta és tábla egyesként kezdhette meg a direkt kieséses küzdelmeket. Az elődöntőig nagyszerű sorozatot produkált és lehengerlő vívással verte a riválisait. Az egyesült államokbeli Guthikonda 15-6-os, a német Maeschke  15-4-es , a szintén amerikai Berman 15-5-ös vereséget követően gratulálhatott a magyar tehetségnek.  Az ukrán Korsak (15-8) és az amerikai Strzalkowski (15-9) sem járt jobban.

Az elődöntőben ismét amerikai rivális következett, ahol Sugi az egész napos teljesítményéhez hasonlóan vívott. Azonban 8-2-es vezetést követően ritmust váltott az ellenfele és már 14-11-re is vezetett ellene. Egyesületünk kiválóságát azonban ezen a napon nem lehetett megverni, négy egyértelmű találattal zárta a mérkőzést. A döntőben már újfent megvághatatlan volt a páston. Az áldozat pedig az amerikai Miller, az eredmény: 15-7.

Jogosan szólt tehát a magyar himnusz a cívisvárosi vívónőnek, aki ismét átvette a vezetést az EFC ranglistán és toronymagasan vezeti a magyar ranglistát is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *