Két fegyvernemben, három helyszínen léptek pástra vívóink. Sápi Vince a GKK budapesti állomásán került döntőbe, az újonc fiúk között végzett a 7. helyen. Battai Sugár Katinka a női junior kard válogatott tagjaként lett 5. a varsói világkupán.

Legifjabb párbajtőrvívóink a szolnoki Olimpici GP-n léptek pástra. A gyermek lányok mezőnyében Nagy Nina, Nagy Eszter, Berényi Rebeka és Szabó Boglárka remek vívással egyaránt a középmezőnyben végzett. Az újoncok között Pető Boróka a legjobb debreceniként  a16 közé jutásért vívhatott. Serdülőink is kitettek magukért Győrfy Zsombi, Visky Zsombi és Medve Amáta is remek vívással rukkolt elő.

Hasonló korosztályú kardvívóink felemás versenyt zártak. Szinte mindannyian remek formában érkeztek a budapesti megmérettetésre. A serdülő fiúk között Sápi Vince és Bányay Marcell egyaránt egyetlen tussal maradt alul a továbbjutásról. A gyermek lányok közt Boross Janka a legjobb 24 versenyző közé került. Az egyesületünknél is készülő, svéd színekben versenyző Kónya Csenge pedig a 3. helyen végzett. Az újonc fiúk között Vince a döntőbe jutott és 7. lett, Szabó Zalán a 64-es táblán fejezte be a küzdelmeket. A serdülő lányoknál Wladimír Véda vívhatott a döntőért.

A varsói junior világkupán Battai Sugár Katinka debütált a magyar válogatottban. Egyesületünk 15 éves sportolója az egyéni versenyeken kissé fáradtan mozgott, ám így is főtáblára jutott és a legjobb 64-ben végzett. A vasárnapi csapatversenyen a törökök ellen ugyan még a kispadról nézte végig a mérkőzést, azonban a helyosztókon már kiváló formát mutatott. A románok elleni mérkőzésen +5-ös tusaránnyal zárt, míg a nagyon erős amerikai csapat ellen +3-at vívott. Ezzel jelentős részt vállalva a magyar válogatott 5. helyéből.

Az eredményekhez Gratulálunk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *