Jól szerepeltek egyesületünk kardvívói a junior országos bajnokágon. Battai Sugár Katinka ellenálhatatlan vívással védte meg a junior magyar bajnoki címét. A csapatbajnokságon a hölgyek ezüstéremmel térhettek haza, és az urak is a legjobb nyolc csapat közé jutottak.

A fiúk kezdték a 20 éven aluli vívók magyar bajnokságát. Bányay Marcell és K. Szabó Mátyás egyaránt a legjobb 32 versenyző között végzett. A hölgyeknél Wladimír Véda a verseny ugyanezen szakaszában búcsúzni kényszerült. Simon Petronella és Tóth Lili nyolcaddöntős volt.

Battai Sugár fantasztikus teljesítményével bizonyította, hogy nem véletlenül kapott lehetőséget a felnőtt válogatottban. A 16 éves (!), tehát még kadet korú sportoló olyan magabiztossággal gázolt át a mezőnyön, mintha legalábbis utolsó éves lenne a juniorok között. 15-1, 15-3 és 15-4 állt a mérkőzések végén Battai neve mellett. Az elődöntőben a válogatott társ, Pótz-Nagy Fanni is csupán 6 alkalommal tudta érvényesen megvágni Sugit. A döntő mérkőzésen a junior világranglista 5. helyén álló Szűcs Luca következett. A szombati napon azonban ő sem tudta megállítani egyesületünk üstökösét. A 15-7-es asszó végén öleléssel köszönthette egymást a két világbajnok.

Battai Sugár negyedik alkalommal szerzett egyéni magyar bajnoki címet, és megvédte a 2019-es junior bajnokságát.

A vasárnapi junior csapatbajnokságon is kiemelkedő eredményeket értek el a kardforgatóink. A Bányay Marcell, Boross Boldizsár, K. Szabó Mátyás és Tóth Tamás alkotta kvartett egyedüli vidéki egyesületként jutott a legjobb nyolc alakulat közé. A fiúk végül a nyolcadik helyen végeztek a 20 éven aluliak bajnokságában.

A hölgyek sem maradtak adósak a jó eredménnyel.  Battai Sugár Katinka, Simon Petronella, Tóth Lili és Wladimír Véda már korábban is ért el kimagasló eredményt, de a junior korosztályban még nem volt magyar bajnoki csapatérmük. A vasárnapi vívóvarázslatnak köszönhetően ezt is kipipálhatták a lányok. A negyeddöntőben az UTE csapatát verték magabiztosan , majd az elődöntőben az esélyesebb Vasast is felülmúlták. A döntőben a junior és felnőtt korosztályt évek óta uraló BVSC következett, és csupán két találatra volt az igazi csoda. A lányok hatalmas küzdelemeben egy végletekig kiélezett asszót követően vették át a jól megérdemelt ezüstérmet. A fiatal csapat (csupán egy versenyző junior, a többiek még kadet korosztályúak!) a jövőben biztosan hallat még magáról.

Szép volt!