Több, mint fél év után indult újra az élet a vívósportban a tavaszról szeptemberre halasztott gyermek magyar bajnokságokkal. Egyesületünk sportolói egyéni döntős helyezéssel és egy csapat negyedik hellyel nyitották a régi-új szezont.

 

A Magyar Vívó Szövetség a járványügyi helyzetre való tekintettel szigorú intézkedések bevezetésével tartotta meg első komolyabb versenyeit. Zárt kapus (csak a sportolók és edzőik léphettek be a helyszínre) volt a verseny, szájmaszk használata mellett, fokozott higiéniás előírásokkal és a testi kontaktus elkerülésével kezdődhetett el a szezon. Az induló létszámokon szerencsére nem volt érezhető a pandémia okozta helyzet. Jó volt látni, hogy a legkisebb, tehát 13 év alatti korosztály milyen fegyelmezetten tartja be a kötelező előírásokat.

 

A kard gyermek országos bajnokságon ismét jól teljesítettek egyesületünk vívói. A lányok mezőnyben  mindhárman a legjobb 32 közé jutottak. Pető Mézi és Boross Janka a legjobb nyolcért is vívhatott. Míg előbbi szoros mérkőzésen vereséget szenvedett, utóbbi megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé. Janka a döntőben végül a 8. helyet szerezte meg.

 

A vasárnapi csapatversenyen is magabiztosak maradtak lányaink és a legjobb négy közé jutottak. Az érem ezúttal ugyan nem jött össze, de a csapat 4. hely is nagyon értékes eredménynek számít a 2007-es korosztálytól.

 

U.Á.