Múlt hétvégén rendezték meg a kadet és junior kardvívók idei 4. és egyben utolsó Magyar Kupa viadalát a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Egyesületünk versenyzői, junior világbajnokunk, Battai Sugár távollétében is kitettek magukért, hiszen minden versenyszámban sikerült döntős helyezést produkálniuk!

.

.

Szombaton a kadet (U17) lányok mezőnyében Wladimír Véda végzett 8. helyen. Vasárnap a juniorok (U20) között pedig Simon Petronella lett 7. úgy, hogy a nyolcas döntőbe kerülésért a junior Európa-bajnok, BVSC-s Pótz-Nagy Fannit győzte le magabiztosan.

.

.

A fiúknál Bányay Marcell folytatta remek szériáját. Bravúrt végrehajtva, nem csak saját korosztályában, hanem a 3 évvel idősebbek között is 8-ba jutott. Ezzel 4 év után szerepelt újra debreceni férfi kardvívó junior országos verseny döntőjében.

.

.

„Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy idáig eljussak. Úgy érzem ez a hétvége inkább szólt a küzdésről, mint a vívásról. Többször is nagy hátrányból sikerült fordítanom, de Lacibá’ végig ott volt mögöttem, az ő segítségével tudtam visszajönni az asszókba. Még sosem vívtam ennyit egy hétvégen, nagyon elfáradtam a végére.” – mondta Bányay a verseny után.

.

.

Dávid László, egyesületünk edzője így értékelte az idei év utolsó utánpótlás versenyét:

.

„Mindkét szakágban és mindkét korosztályban volt döntős eredményünk. Ezt még a tradicionális, nagy egyesületek mindegyike sem mondhatja el magáról. Kitettek magukért a sportolóink, akiknek ezúton is szeretnék gratulálni! Folytatjuk tovább a folyosó projektet, hogy a debreceni vívósport szurkolóinak a jövőben is legyen kikért szorítani.”

.

A Tatán rendezett felnőtt női párbajtőr Magyar Kupa 2. fordulójában a szintén Interfencinges Kálmán Gyöngyvér, a legjobb cívisvárosiként az előkelő 15. helyen végzett a több mint 80 fős mezőnyben.

.

U.Á.