Budapesten az UTE vívócsarnokában rendezték a serdülő (U15) korú kardvívók országos bajnokságát. A szombati egyéni viadalon két döntős helyezéssel, a vasárnapi csapatversenyen pedig egy negyedik hellyel rukkoltak elő sportolóink.

Kónya Csenge ötödik lett a serdülő női kardozók versenyében. Tehetségünk a csoportkör során négy győzelme mellett csupán egyetlen asszóját vesztette el, így a tizedik helyen jutott tovább az egyenes kieséses táblára a negyvenhét fős mezőnyben. Kiemeltként két győzelemre volt szüksége, hogy bekerüljön a döntőbe, s ezeket magabiztosan: 15-5-re és 15-6-ra abszolválta. A négybe jutásért a későbbi bajnok, a vasasos Domonkos Emese állta Csenge útját, aki így az előkelő ötödik helyzen zárta a döntőt.

Azonban nem maradt klubtárs nélkül a legjobb nyolc között, hiszen Pető Veronika jóvoltából a nyolcadik helyen is egyesületünk vívója végzett. Pető hatalmas bravúrt vitt véghez azzal, hogy a tizenhatba kerülésért legyőzte a tábla egyes Gondos Pálmát. Törökbálinti ellenfelével Mézi rendkívül izgalmas csörtét vívott, s végül 15-13-ra győzedelmeskedett, majd a következő asszójában is kiélezett csatában nyert, az elődöntőbe viszont ezúttal neki sem sikerült bekerülnie.

A vasárnapi csapatversenyen Horváth Karolina és Falucskai Márta csatlakozott az egyéni versenyszám debreceni döntőseihez, s a cívisvárosi kvartett egészen a negyedik helyig menetelt. A negyeddöntőben a BVSC második csapatát győzték le a lányok, ám az éremszerzés nem sikerült, előbb a Vasas, majd a BVSC 1 bizonyult jobbnak.

U.Á.