Sikeresen szerepeltek a debreceni vívók a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon. Egyesületünk tagjai közül, női kardban Simon Petronella a hazai, Debreceni Egyetem színeiben nyert fényesen csillogó ezüstérmet. Máté Benedek a Budapesti Műszaki Főiskola hallgatójaként férfi kardban bronz-, míg csapatban egy ezüstéremet kaparintott meg, a vasárnapi versenynapon.

Máté Benedek (BME) és Simon Nelli (DE) voltak eredményesek az Interfencing Debrecen SC csapatából

Szombaton a női párbajtőrözők küzdelmeiben a szintén debreceni, Békessy Béla Vívó Klub sportolói, Mihály Kata és Fedor Tamara házi döntőt vívhatott egymással. A verseny Mihály magabiztos győzelmével zárult. A női párbajtőr csapatversenyt a szintén Békessys Babinszki Dorottyával és Pártos Zsófiával kiegészülő egyetemi csapat nyerte.

A Debreceni Egyetem győztes női párbajtőrcsapata balról Babinszki Dorottya, Mihály Kata, Pártos Zsófia, Fedor Tamara (mindannyian Békessy Béla Vívó Klub)

Forrás:Békessy Béla Vívó Klub

A Debreceni Egyetem vívócsapata, 2 arany- és 2 ezüstéremmel zárta az Országos Bajnokságot.

TE: Múlt, Jelen, Jövő

Gratulálunk az érmeseknek! Hajrá Debrecen!

Nehezebb volt, mint egyszeri lázadóknak feljutni a Halálcsillagra

Egyesületünk edzője Dávid László értékelt a versenyt követően: “nehezebb volt akkreditációt szereznem a MEFOB-ra, mint egyszeri lázadóknak feljutni a Halálcsillagra, ezért nagyon örültem, hogy ott lehettem a szigorú járványügyi szabályok betartásával megrendezett versenyen. Aki volt már MEFOB-on az tudja, hogy miről is szól ez a verseny. A diákolimpia mellett ez az egyetlen esemény, ahol elsősorban nem egyesületüket, hanem oktatási intézményüket képviselhetik a sportolók. Férfi párbajtőrben és a női kardban kimondottan színvonalas volt az élmezőny, mindkét számban indultak világversenyeken is érmes felnőtt válogatott vívók. A Debreceni Egyetem vívócsapatának nagyszerű teljesítménye mellett, nagyon örülök a saját vívóink helytállásának is. “

Képgaléria